Skip to content

P-G segrare , Flodin rallyts stjärna

Topp tre SM deltävlingen Snapphanerallyt FV. Thomas Thunström/Tom Törngren 3:a, Totalvinnaren P-G Andersson/Anders Fredriksson och total tvåa Patrik Flodin/Anders Fredriksson

I ett soligt Hässleholm avgjordes årets andra SM deltävling Snapphanerallyt. Årjängs P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson kunde ta hem segern i SM rallyt. Men Ilsbos Patrik Flodin och Forshagas Göran Bergsten får räknas som stjärnan i rallyt efter tagit andra platsen i rallyt med sin tvåhjulsdrivna Volvo.

Efter att Mattias Adielsson fick växellåde problem redan på första sträckan blev det ingen kamp mellan Adielsson o Andersson, utan P_G Andersson kunde ta hem segern och sin första SM seger för året. SM segraren ifjol,Patrik Flodin hotade med inför året att sluta tävla i SM. Men kompisar övertalade Ilsbos rallystjärna att ge sig ut på sträckorna igen, och kom till start i en Volvo 940 , och som vanligt var det ”plattan” i botten och med perfekt körning kunde Flodin ta hem andra platsen totalt , före 4WD förare som Thomas Thunström och Stig Andervang .

– Det har gått skitbra, vi kan inte vara annat än supernöjda. Alla har jobbat hårt för att vi ska komma hit så förberedda som möjligt och jag är så tacksam för allas jobb. Vi gav all vi hade på sista sträckan för att ta de sista bonuspoängen, säger en nöjd Flodin.

Ett SM rally utan publik på fem tuffa sträckor som var krävande, hela 51 av dom startande fick kasta in handduken efter problem, däribland JWRC ledaren Tom Kristensson som fick kopplingsproblem och fick bryta nionde sträckan . I klassen  2WD var Flodin dryga minuten före Johan Green i Toyota. Lika övertygande i klassen 4 WD övriga, var Jari Liten i sin Mitsubishi , Robin Adolfsson tvåa och Mr”No problem” och flerfaldige svenska mästaren Mats Jonsson blev trea i klassen i sin comeback och första start i sin Skoda Octavia.

– Det var en tuff fight med Kristoffer hela helgen, det var synd att han behövde bryta. Det har vart tufft hela dagen och jag tror vi hade farten för att vinna ändå,säger Jari som nu har maximala poäng i SM efter två tävlingar.
– Det är helt sinnessjukt, detta trodde jag aldrig när vi inledde vårt första år i fyrhjulsdrivet. säger Jari Liten som är superglad efter segern.

 JWRC föraren Pontus Lönnström tog en överlägsen klasseger i Otrimmat 2 WD , hela 1,11,9 före Victor Hansen. Pontus som om fjorton dagar ger sig av till JWRC andra deltävling i Rally Estonia.

Dela

Läs mer

Dubbla ledare inför morgondagen
Det kommer bli en rafflande andra dag av Rally Croatia....
0,1 differens inför de två sista sträckorna
Två sträckor återstår av Rally Croatias första dag. SS7 9,48...
Neuville i topp efter förmiddagens 4 sträckor
Rally Croatia fjärde deltävlingen i WRC, första på asfalt startade...
Ogier snabbast på Croatien shakedown
Fjärde deltävlingen av WRC Rally Croatia , startade idag med...
Oliver Solberg i tuff Portugisk WRC2 klass
Anmälningslistan till Vodafone Rally de Portugal (9-12 Maj) är hela...
Idag kom beslutet, inget WRC i Ireland 2025
Motorsport Ireland har idag meddelat att man inte kommer delta...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter