Skip to content

Oliver tog ledningen direkt i Lettland

Oliver Solberg tog hand om ledningen redan på Rally Liepäja första sträcka Talsi 24,82 km, trots förlorat 5 sekunder strax efter start. Mads Östberg inte nöjd med bilen. Dennis Rådström 7 sekunder bakom ERC3 Junior ledaren Estländaren Ken Torn. 

Oliver Solberg som 2019 vann Rally Liepäja som den yngste segraren i ett ERC rally, tog hand om ledningen i årets upplaga av det lettiska rallyt, som är den andra deltävlingen i ERC och den första på grus. Oliver med kartläsaren Aaron Johnston var 3,1 sekunder före ryssen Gryazin på inledningssträckan Talsi 24,82 km som också är rallyt längsta trots att tappat 5 sekunder i inledningen av sträckan. Solberg tog även hem andra sträckan för dagen och leder rallyt 1,3 sekunder  före Gryazin ,  Mads Östberg i PH sports Citroen C3 som trots en tredje plats är inte  nöjd med inställningarna på bilen. Dennis Rådström/Johan Johansson i klassen ERC3 Junior är i topp tre, leder klassen gör Rally di Capatilae Roma vinnaren och team kamraten Estländaren Ken Torn.

 

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter