Skip to content

Oliver tog ledningen direkt i Lettland

Oliver Solberg/Aaron Johnston tog hand om ledningen direkt i Rally Liepäja - Photo Thomas Fenetre / DPPI

Oliver Solberg tog hand om ledningen redan på Rally Liepäja första sträcka Talsi 24,82 km, trots förlorat 5 sekunder strax efter start. Mads Östberg inte nöjd med bilen. Dennis Rådström 7 sekunder bakom ERC3 Junior ledaren Estländaren Ken Torn. 

Oliver Solberg som 2019 vann Rally Liepäja som den yngste segraren i ett ERC rally, tog hand om ledningen i årets upplaga av det lettiska rallyt, som är den andra deltävlingen i ERC och den första på grus. Oliver med kartläsaren Aaron Johnston var 3,1 sekunder före ryssen Gryazin på inledningssträckan Talsi 24,82 km som också är rallyt längsta trots att tappat 5 sekunder i inledningen av sträckan. Solberg tog även hem andra sträckan för dagen och leder rallyt 1,3 sekunder  före Gryazin ,  Mads Östberg i PH sports Citroen C3 som trots en tredje plats är inte  nöjd med inställningarna på bilen. Dennis Rådström/Johan Johansson i klassen ERC3 Junior är i topp tre, leder klassen gör Rally di Capatilae Roma vinnaren och team kamraten Estländaren Ken Torn.

 

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter