Skip to content

Oliver tog ledningen direkt i Lettland

Oliver Solberg/Aaron Johnston tog hand om ledningen direkt i Rally Liepäja - Photo Thomas Fenetre / DPPI

Oliver Solberg tog hand om ledningen redan på Rally Liepäja första sträcka Talsi 24,82 km, trots förlorat 5 sekunder strax efter start. Mads Östberg inte nöjd med bilen. Dennis Rådström 7 sekunder bakom ERC3 Junior ledaren Estländaren Ken Torn.

Oliver Solberg som 2019 vann Rally Liepäja som den yngste segraren i ett ERC rally, tog hand om ledningen i årets upplaga av det lettiska rallyt, som är den andra deltävlingen i ERC och den första på grus. Oliver med kartläsaren Aaron Johnston var 3,1 sekunder före ryssen Gryazin på inledningssträckan Talsi 24,82 km som också är rallyt längsta trots att tappat 5 sekunder i inledningen av sträckan. Solberg tog även hem andra sträckan för dagen och leder rallyt 1,3 sekunder  före Gryazin ,  Mads Östberg i PH sports Citroen C3 som trots en tredje plats är inte  nöjd med inställningarna på bilen. Dennis Rådström/Johan Johansson i klassen ERC3 Junior är i topp tre, leder klassen gör Rally di Capatilae Roma vinnaren och team kamraten Estländaren Ken Torn.