Skip to content

Mads Östberg jagar Solberg

Det ser ut att bli en kamp mellan Oliver Solberg och Mads Östberg om segern i ERC deltävlingen nummer 2 Rally Liepäja. Inför morgondagens 6 sträckor sträckor leder ”prinsen” Solberg 10 sekunder före Mads Östberg.

Dagens etapp av Rally Liepäja bestod enbart av 4 special sträckor  , Oliver Solberg som vann rallyt ifjol satsade hårt redan på första SS1 , drygt 24 kilometer långa Talsi i sin Volkswagen Polo R5 och var snabbast på sträckan trots en tapp på drygt 5 sekunder i början av sträckan. Solberg sonen var 3,1 sekunder före Ryssen Gryazin i en Hyundai i20 R5, Mads Östberg på en tredje plats, det var dessa tre det stod emellan ända fram till rallyts längsta sträcka Ramirent 25,54 km  den sista för dagen, Då både Gryazin o Solberg hade problem, Gryazin var av vägen och tappade andra platsen, Solberg snurrade på sträckan och tappade drygt 6 sekunder. ERC ledaren och vinnaren av Italiens Rally Di Capatiale Roma  för tre veckor sedan Alexey Lukayanuk tog hem sträcksegern och klättrade från femte plats till tredje platsen inför morgondagens sex sträckor. Oliver Solberg går till nattvila med 10 sekunders marginal till Mads Östberg, Lukyanuk 6,2 efter Citroen kollegan Östberg.  I ERC3 Junior är det en kamp mellan hemmaföraren Sesks och Estlands Ken Torn , skiljer bara 0,3 sekunder inför söndagens etapp. Båda jagas av Dennis Rådström på en tredje plats drygt 11 sekunder efter. Andra svensken i klassen klättrade från en åttonde plats till en sjätte plats på sista sträckan för dagen.
Det nya däckmärket MRF Tyres inom rallysporten har inför året satsat på ERC säsongen med två förare, Craig Breen i Hyundai i20 R5 och finländaren Emil Lindholm i Skoda Fabia R5 och var inför Lettlands grusrally förhandsfavoriter men båda har haft bekymmer under dagen och är på femte plats respektive sjätte plats drygt 30 sekunder efter topp tre.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter