Skip to content

Latvala ger inte upp, satsar på WRC comeback 2022

45 årige finländaren Jari-Matti Latvala blev utan fabriksstyrning inför 2020, efter 13 år som teamförare för bland annat Ford,Volkswagen och Toyota. Nu satsar Latvala för en comeback i WRC som fabriksförare 2022.

Jari-Matti Latvala  är den förare genom tiderna som gjort flest WRC starterna ,sedan starten av förar VM 1977, hittills har det blivit 209 stycken som resulterat i 18 segrar, 67 pallplatser och 539 sträcksegrar i WRC. Folkkäre Jari-Matti startade sin rally karriär 2002 och blev fabriksförare 2007, för dåvarande Stobart VK Ford Rally Team i en Ford Focus RS WRC 06 redan samma år kom första pallplatsen,en tredje plats i Rally Ireland. Första segern kom året därpå 2008 i Svenska Rallyt, fortfarande för Ford, ett samarbete som varade ända fram till 2013, då det blev styrning för Volkswagen Motorsport i Polo R WRC en sits som varade fram till slutet av 2016 då Volkswagen drog sig ur som fabriksteam i WRC. 2017-2019 blev det en plats i vännen Tommi Mäkkinens stall Toyota Gazoo Racing där Latvala tog hem en andra plats i teamets första WRC start som fabriksteam , och redan nästa rally Rally Sweden tog även Latvala hem stallets första seger. Inför 2020 bytte det japanska teamet ut alla förare och Latvala blev för första gången på 13 år arbetslös fabriksförare. Men med samarbete med Toyota och Tommi Mäkinen skulle det bli minst fem WRC deltävlingar i privatsponsrad Toyota Yaris, första starten blev Svenska Rallyt en start som blev mindre lyckad då tekniska problem satte stopp efter första dagen. Ett problem som Toyota tog på sig och Jari-Matti skulle få en kompensation genom start i Rally Sardinien. Men så kom Corona som satte stopp för allt. Men 45 åringen ger inte upp utan fortsätter sin privata satsning, dels några WRC starter, Historiska Rallyt i sin Toyota Celica samt Finska Mästerskapen, en satsning som skall öka chanserna för en ny fabriksstyrning 2022. En satsning som enligt honom själv är realistisk.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter