Skip to content

Osäker framtid för M-Sports WRC team

I slutet av Augusti måste fabriksteamen vara anmälda till säsongen 2022 och dom nya reglerna med hybridteknik. För det privata teamet M-Sport är en anmälan osäker på grund av ekonomiska skäl.

Malcolm Wilson M-sport VD, är ännu osäker på om man kommer att finnas med som fabriksteam när dom nya reglerna träder i kraft 2022. Med bland annat hybridkteknik på bilarna. Malcolm Wilson vill vara säker på att den  nya tekniken också kan anpassas för försäljning , och som kan användas i alla rallytävlingar, både nationellt och internationellt . För oss är det enda alternativet för att kunna klara av ekonomiskt att fortsätta i WRC säger Malcolm Wilson till Dirtfish och fortsätter
-Före 2017 sålde vi 8-14 WRC bilar per år, efter 2017 har det nästan varit stopp och det har varit riktigt svårt ekonomiskt för oss, vi kan inte fortsätta på samma sätt, och det kommer vi inte göra.
M-Sport har varit i Rally VM sedan 1978, först med stöd av Ford och sedan 2010 som ett privat team med stöd av Ford. Redan första året tog man hem märkes VM med bland annat Björn Waldegård i en Ford Escort RS1800, sedan dröjde det ända till  2006 innan Marcus Grönholm kunde säkra VM för M-sport. 2007 fanns tre Finländare, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala med varsin seger som säkrade teamets tredje VM titel. 2017 kom fjärde titel genom Sebastien Ogier som också blev världsmästare för femte gången detta  år.
Förutom WRC teamet driver även M-Sport i samarbete med M-Sport Polen FIA JWRC .

 

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter