Skip to content

Osäker framtid för M-Sports WRC team

VD för M-sport Malcolm Wilson Photo// Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

I slutet av Augusti måste fabriksteamen vara anmälda till säsongen 2022 och dom nya reglerna med hybridteknik. För det privata teamet M-Sport är en anmälan osäker på grund av ekonomiska skäl.

Malcolm Wilson M-sport VD, är ännu osäker på om man kommer att finnas med som fabriksteam när dom nya reglerna träder i kraft 2022. Med bland annat hybridkteknik på bilarna. Malcolm Wilson vill vara säker på att den  nya tekniken också kan anpassas för försäljning , och som kan användas i alla rallytävlingar, både nationellt och internationellt . För oss är det enda alternativet för att kunna klara av ekonomiskt att fortsätta i WRC säger Malcolm Wilson till Dirtfish och fortsätter
-Före 2017 sålde vi 8-14 WRC bilar per år, efter 2017 har det nästan varit stopp och det har varit riktigt svårt ekonomiskt för oss, vi kan inte fortsätta på samma sätt, och det kommer vi inte göra.
M-Sport har varit i Rally VM sedan 1978, först med stöd av Ford och sedan 2010 som ett privat team med stöd av Ford. Redan första året tog man hem märkes VM med bland annat Björn Waldegård i en Ford Escort RS1800, sedan dröjde det ända till  2006 innan Marcus Grönholm kunde säkra VM för M-sport. 2007 fanns tre Finländare, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala med varsin seger som säkrade teamets tredje VM titel. 2017 kom fjärde titel genom Sebastien Ogier som också blev världsmästare för femte gången detta  år.
Förutom WRC teamet driver även M-Sport i samarbete med M-Sport Polen FIA JWRC .

 

Dela

Läs mer

P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...
Sebastien Ogiers 100:e podium
Sebastien Ogier och Vincetnt Landadis segrade i ett dramatiskt Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter