Skip to content

Tysklands WRC rally i fara

Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul Rally Tyskland 2019,Photo// @World / Red Bull

Safari Rallyt, Finland. New Zealand och Wales Rally GB är WRC rallyn som fått ställas in på grund av COVID-19 pandemin, Argentina och Italiens WRC event har fått skjutas upp. Nu kommer troligen Adac Rallye Deutschland  att ställas in också.

I veckan kom besked från dom Tyska myndigheterna att man förlänger Corona restriktioner till 31 oktober , restriktionerna innebär att man förbjuder stora publik evenemang . Rally Tyskland 15-18 Oktober, som var en dom tre WRC tävlingarna som fanns kvar i ursprungliga kalendern, riskerar nu att ställas in. Men arrangörerna har ännu inte gett upp, utan undersöker möjligheterna att köra rallyt publikfritt.
FIA och WRC promotorn har ännu inte gett besked om hur och vilka tävlingar som kan köras under resten av året. För att kora en världsmästare krävs det minst sju deltävlingar till , och kvar i den ursprungliga kalendern finns bara fyra kvar om Tyskland ställs in, Argentina (uppskjuten), Sardinien(uppskjuten) Turkiet 24-29 september och Japan 19-22 November. Uppskjutna Rally Argentina är ett mycket osäkert kort då både Team och WRC promotorn vill enbart ha deltävlingar i Europa, så även finalen i Japan är ett osäkert kort . Idag förhandlas med en del  ERC deltävlingar om att utöka till WRC. FIA ERC kalendern som är nu uppdaterad o spikad resten av året, första deltävlingen i den så kallade omstarten sker redan nästa månad med Italienska asfaltsrallyt Rally di Roma Capital 24-56 Juli och fortsätter med Rally Leipäja 14-16 Augusti, 17-18 september Azores Rallye, 16-18 oktober Cyprus rally, 6-8 november Rally Hungery och avslutas med Rally Islas Canarias 25-28 November.
För JWRC som kört en deltävling Rally Sweden , innebär det att man enbart har en deltävling i den ursprungliga kalendern kvar, om Rally Tyskland ställs in och då är det enbart  den uppskjutna Rally Italia Sardegna kvar. Så man måste hitta tre deltävlingar till som skall köras under hösten.
Varken FIA eller WRC promotorn har inte gett något deadline datum när man kommer presentera en eventuell fortsättning på WRC 2020 och vilka tävlingar som kommer att ingå.

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter