Skip to content

2021 kalender presenterades, Inget nytt om 2020 års fortsättning

Rally Sweden medverkan 2021 spikat// @World / Red Bull Content Pool //

Igår 19 Juni skulle besked komma från FIA, i samband med FIA World Motor Sport Councils möte, Men det var tunt besked om fortsättning på 2020, Istället presenterades nio deltävlingar som är klara för 2021 års WRC.

Alla förväntade ett besked om hur fortsättningen på WRC 2020, Men besked om det blir en fortsättning och  i såfall vilka tävlingar som skall ingår, Det pågår  förhandlingar  med vissa FIA ERC arrangörer och även med Rally Estland arrangören om att arrangera VM deltävlingar 2020. För att det skall räknas som ett Världsmästerskap krävs minst 7 deltävlingar, Tre har ju körts tidigare , Monte-Carlo, Sverige och Mexico, Kvar i årets ursprungliga WRC kalender efter alla Corona iställda. Turkiet, Tyskland Japan. Argentina o Sardinien är uppskjutna. Ett besked om omstart av WRC 2020 lär dröja några dagar till. Men FIA mötet igår (19 juni) presenterade en kalender för 2021 med nio deltävlingar som är helt klara, Monte-Carlo, Sverige, Portugal, Italien, Kenya, Spanien, Japan och Australien. Lite överraskande är att Rally GB inte finns med ännu, Även Mexico,Argentina,Chile, New Zealand, Corsica, Tyskland kommer enligt tidigare beslut köra så kallad rotation att köras vartannat år.  Huruvida det blir med övriga WRC arrangörers medverkan 2021 är inte beslutat, då man inte är överns hur många deltävlingar det skall bli, WRC promotor vill ha tolv medan fabriksteamen propagerar för 10.

Hitills klara arrangörer för 2021.

Monte Carlo
Rally Sweden
Portugal
Italien
Kenya
Finland
Spanien
Japan
Australien
Inga datum för arrangörerna är spikade    

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter