Skip to content

2021 kalender presenterades, Inget nytt om 2020 års fortsättning

Igår 19 Juni skulle besked komma från FIA, i samband med FIA World Motor Sport Councils möte, Men det var tunt besked om fortsättning på 2020, Istället presenterades nio deltävlingar som är klara för 2021 års WRC.

Alla förväntade ett besked om hur fortsättningen på WRC 2020, Men besked om det blir en fortsättning och  i såfall vilka tävlingar som skall ingår, Det pågår  förhandlingar  med vissa FIA ERC arrangörer och även med Rally Estland arrangören om att arrangera VM deltävlingar 2020. För att det skall räknas som ett Världsmästerskap krävs minst 7 deltävlingar, Tre har ju körts tidigare , Monte-Carlo, Sverige och Mexico, Kvar i årets ursprungliga WRC kalender efter alla Corona iställda. Turkiet, Tyskland Japan. Argentina o Sardinien är uppskjutna. Ett besked om omstart av WRC 2020 lär dröja några dagar till. Men FIA mötet igår (19 juni) presenterade en kalender för 2021 med nio deltävlingar som är helt klara, Monte-Carlo, Sverige, Portugal, Italien, Kenya, Spanien, Japan och Australien. Lite överraskande är att Rally GB inte finns med ännu, Även Mexico,Argentina,Chile, New Zealand, Corsica, Tyskland kommer enligt tidigare beslut köra så kallad rotation att köras vartannat år.  Huruvida det blir med övriga WRC arrangörers medverkan 2021 är inte beslutat, då man inte är överns hur många deltävlingar det skall bli, WRC promotor vill ha tolv medan fabriksteamen propagerar för 10.

Hitills klara arrangörer för 2021.

Monte Carlo
Rally Sweden
Portugal
Italien
Kenya
Finland
Spanien
Japan
Australien
Inga datum för arrangörerna är spikade    

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter