Skip to content

Rally Leipäja inlett förhandlingar om WRC rally

Photo // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Organisationen för FIA ERC deltävlingen Rally Liepaja , har inlett förhandlingar med WRC promotor, om att även ingå i WRC. Rally Liepäja 14-16 Augusti blir då omstart för WRC efter Corona uppehållet.

Det Lettiska rallyt som ingått i FIA ERC sedan 2013 och är den andra deltävlingen i  ERC 2020, inledde i måndags förhandlingar med WRC promotor om att även ingå i WRC, Om så blir fallet så blir det även första WRC deltävlingen efter Corona stoppet. Skulle en överenskommelse nås om att det Lettiska rallyt blir även en WRC deltävling, måste arrangörerna föra diskussioner med ERC promotorn, Eurosport Event om hur man skall kunna nå  ett kombinerat arrangemang för alla förare och team både i WRC och ERC.  Eurosport Event är en av grundarna till den baltiska deltävlingen i ERC och en viktig samarbetspartner för arrangören.
-Det kommer bli en mycket utmanande uppgift, eftersom det är mindre än två månader kvar till vårt ERC rally 14-16 augusti, Vi kommer bjuda in våra partners och Lettlands regering och våra representanter från dom två kommunerna Liepäja och Talsi, till en diskussion för att utvärdera all organisatorisk arbetsbelastning, ekonomiska villkor och andra aspekter inför ett beslut. Endast genom att arbeta tillsammans och i mycket snabb takt, kan vi hitta en lösning för att vara värd för en WRC delrävling i Lettland tillsammans med FIA,ERC säger Rally Liepjäas direktär Raimonds Strokss.
Oliver Ciesla direktör för WRC promotorn, har deklarerat tidigare i veckan att man tittar på att försöka få ERC event som deltävlingar i 2020 års WRC kalender, som ersättare för dom inställda deltävlingarna  i Portugal , Kenya, New Zeeland, Finland och Wales, det är även osäkert om Argentina och RACC rallyt som är uppskjutna kommer att kunna köras, det råder även en viss osäkerhet om kvarvarande arrangörerna i 2020 års kalender , Turkiet,Tyskland och Japan kommer att genomföras. Sen tidigare har FIA beslutat att det måste till minst 7 WRC deltävlingar för att kunna kora en Världsmästare. Tre deltävlingar har avverkats Monte -Carlo , Sverige och Mexico innan Corona stoppet. Nu på fredag den 19 juni kommer FIA och WRC promotorn att ta beslut om WRC kalendern och vilka tävlingar som kommer ingå.

 

Dela

Läs mer

Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...
Sebastien Ogiers 100:e podium
Sebastien Ogier och Vincetnt Landadis segrade i ett dramatiskt Rally...
Dramat fortsätter i Croatia, Ogier ny ledare
Det har varit en kamp mellan Neuville och Evans under...
Det blir en rafflande sista etapp i Croatia rally
Ända sedan SS1 på fredag har det varit sekundkamp mellan...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter