Skip to content

Rally Leipäja inlett förhandlingar om WRC rally

Photo // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Organisationen för FIA ERC deltävlingen Rally Liepaja , har inlett förhandlingar med WRC promotor, om att även ingå i WRC. Rally Liepäja 14-16 Augusti blir då omstart för WRC efter Corona uppehållet.

Det Lettiska rallyt som ingått i FIA ERC sedan 2013 och är den andra deltävlingen i  ERC 2020, inledde i måndags förhandlingar med WRC promotor om att även ingå i WRC, Om så blir fallet så blir det även första WRC deltävlingen efter Corona stoppet. Skulle en överenskommelse nås om att det Lettiska rallyt blir även en WRC deltävling, måste arrangörerna föra diskussioner med ERC promotorn, Eurosport Event om hur man skall kunna nå  ett kombinerat arrangemang för alla förare och team både i WRC och ERC.  Eurosport Event är en av grundarna till den baltiska deltävlingen i ERC och en viktig samarbetspartner för arrangören.
-Det kommer bli en mycket utmanande uppgift, eftersom det är mindre än två månader kvar till vårt ERC rally 14-16 augusti, Vi kommer bjuda in våra partners och Lettlands regering och våra representanter från dom två kommunerna Liepäja och Talsi, till en diskussion för att utvärdera all organisatorisk arbetsbelastning, ekonomiska villkor och andra aspekter inför ett beslut. Endast genom att arbeta tillsammans och i mycket snabb takt, kan vi hitta en lösning för att vara värd för en WRC delrävling i Lettland tillsammans med FIA,ERC säger Rally Liepjäas direktär Raimonds Strokss.
Oliver Ciesla direktör för WRC promotorn, har deklarerat tidigare i veckan att man tittar på att försöka få ERC event som deltävlingar i 2020 års WRC kalender, som ersättare för dom inställda deltävlingarna  i Portugal , Kenya, New Zeeland, Finland och Wales, det är även osäkert om Argentina och RACC rallyt som är uppskjutna kommer att kunna köras, det råder även en viss osäkerhet om kvarvarande arrangörerna i 2020 års kalender , Turkiet,Tyskland och Japan kommer att genomföras. Sen tidigare har FIA beslutat att det måste till minst 7 WRC deltävlingar för att kunna kora en Världsmästare. Tre deltävlingar har avverkats Monte -Carlo , Sverige och Mexico innan Corona stoppet. Nu på fredag den 19 juni kommer FIA och WRC promotorn att ta beslut om WRC kalendern och vilka tävlingar som kommer ingå.

 

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter