Skip to content

Inget Rally Wales 2020

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ytterligare ett besked i spåren av Covid-19,Idag kom beskedet,  (tisdag) att Rally Wales GB 2020 ställs in. Rally Wales skulle ha körts 29 oktober-1 november, och indikationer på att rallyt skulle ställas in har inte förekommit så beskedet kom som en riktig överraskning.

76:e upplagan av Rally Wales GB , en av dom mest legendariska WRC event i kalendern. Rallyt har körts ända sedan 1932 och har funnits med i WRC kalendern sen starten 1973 . Två gånger tidigare har det fått ställas in, 1957 Suezkrisen och 1967 på grund av klövsjukepedemi. I år skulle ralllyt bli finalen i JWRC, ett junior WM som hittills fått avverkat en deltävling av fem , Svenska Rallyt. Kvar i kalendern finns nu bara ADAC Rallye Deutschland, som enligt planerna körs 15-18 Oktober , Rally Italia Sardegna JWRC andra deltävling enligt planerna har skjutits upp, Rally Finland som skulle varit tredje deltävlingen har liksom nu Rally Wales ställts in för 2020.
Förutom WRC och JWRC skulle Brittiska mästerskapen avgöras i det nu inställda Wales rallyt.  Anledningen att även Brittiska rallyt får ställas in, är myndigheterna COVID-19 restrektioner och landets inreserestriktioner.
-Detta är inte ett beslut som varit lätt, men i samspråk med våra sponsorer, den walesiska regeringen, är det tyvärr ett beslut som vi är skyldiga att fatta mot den bakgrund av den globala coronavirusepedimin, förklarade David Richards ordförande för Motorsport UK och arrangör av Rally Wales GB. Som brittisk motorsportarrangör är vårt övergripande ansvar och högsta prioritet för alla inblandade, oavsett om det är tävlande, tjänstman,åskådare eller de många tusentals frivilliga som delar vår passion för motorsport, Och vi vill passa på o tacka för allt stöd och entusiasm under dessa svåra tider. Medan betydande framsteg görs för att bekämpa viruset, finns det fortfarande stor osäkerhet när det gäller stor folksamlingar, social distansering och reserestriktioner för att skjuta tävlingen till senare under året.

Förutom att locka 100 000 tals besökare från hela Världen genererar Wales Rally GB mer än 9 miljoner pund till regionen, och har under de senaste åren samlat in mer än 250000 pund för lokala välgörenheter i området, Rally Wales GB ser framemot att komma tillbaka i WRC kalendern 2021.

Nu återstår tre deltävlingar som planeras efter ursprungliga kalendern, Rally Turkey 24-27 september, ADAC rallye Deutschland 15-18 Oktober och final i Japan 19-22 November. Ingen av dessa tre har aviserat frågetecken om inställelse på grund av Corona. FIA och WRC promotor har sagt att det måste bli minst fyra deltävlingar till för att man skall kunna kora en världsmästare. Men tänkbara arrangörer krymper, förutom Turkiet, Tyskland, Japan återstår Rally Argentina och Rally Italia Sardegna som skjutits upp . Argentina skulle körts 23-26 April och Italien den 4-7 juni.

 

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter