Skip to content

Pontus Tidemand och Oliver Solberg i TV sänd Rallyduell

Rally action i nutid var länge sedan. Men på initiativ av Svenska Rallyts VD Glenn Olsson blir det verklighet nu på söndag, Med  bland annat Oliver Solberg i VW Polo, Pontus Tidemand i Skoda.

Söndag den 7 Juni arrangerar Svenska Rallyt ett  ”Lockdown” utan publik på nedstängda vägar i närheten av Torsby. Arrangemanget kommer att vara stängt för publik med anledning av Corona restriktioner. Pontus Tidemand, Oliver Solberg , Matthias Ekström, Emil Bergkvist  och P-G Andersson. Ekström och 2018 års JWRC vinnare Emil Bergkvist och Pontus Tidemand kommer att köra Skoda Fabia, Oliver Solberg i sin egen Volkswagen Polo,tvåfaldige  juniorvärldsmästaren (2014,2007) P-G Andersson kommer i en Ford Fiesta. Förutom svenskarna kommer norske Jonna Eson Brådhe i en Mitsubishi Mirage. Det hela kommer att kunna ses på Sveriges Television kanal 1 på söndag  eftermiddag och på WRC+ på måndag den 8 juni. ”Rallyt” börjar med shakedown innan det blir två kvalificeringsrundor. Vinnaren från varje kvalificeringsheat möts i en final. En så kallad B final körs mellan dom med näst bästa tiden i kvalificeringsheaten. Varje förare kommer att ha en ombord kamera vilket kommer ge en speciell upplevelse för TV- tittarna på söndag.

 

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter