Skip to content

Rally Liepäja flyttas igen . Polen tas bort från årets kalender

Rally Liepäja 2019 - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

Ännu en gång revideras ERC kalendern på grund av rådande Corona epedimin. Rally Roma Capitale blir premiär tävlingen i ERC 24-26 Juli, och Rally Leipäja flyttas fram till 14-16 augusti. Rally Poland stryks från årets kalender för att komma tillbaka  2021.  Raimonds Strokss, direktör för RA events, Rally Liepäja promotor säger:
Det är mycket föränderliga tider vi lever i just nu. Många nyheter om den världsomspännande pandemin orsakad av COVID-19 viruset. Hur länderna reagerar för att kontrollera spridningen resulterar snabbt i föränderliga omständigheter liksom alla länders sanktioner. Vi som arrangör är kvar i mitten av det och försöker säkerställa folkhälsan, samtidigt som vi hittar ett sätt att vara värd för ett stort idrottsevenemang. Som nämnts tidigare fokuserar vi på säkerhet för alla inblandade, såväl team som förare och åskådare och alla andra. Tillsammans med våra partner, Eurosport Event, FIA Lettlands regering rallystäderna Liepäja och Talsi, har ett gemensamt beslut fattats att återigen flytta Rally Liepäja till augusti. Det blir bara ett par veckor senare än tidigare planerat datum, men eftersom det inte finns långsiktiga beslut, kommer vi att försöka vara värd för Liepäja 14-16 Augusti. Alla berörda parter arbetar hårt för att Rally Liepäja skall äga rum i Lettland. Vi kommer att fortsätta vårt arbete, konsultera experterna och förhoppningsvis kommer situationen att normaliseras och vi kan alla återvända till det normala. 

Ny kalender presenterades idag, En kalender som skall godkännas av FIA

Dela

Läs mer

Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...
Skoda visar intresse för Rally 1
Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter