Skip to content

Bilsportsförbundets ordförande avgår.

Idag meddelade Svenska Bilsportsförbundet att ordförande, Lars Petterson avgår med omedelbar verkan i SBF styrelsen.  Detta efter den turbulens och stridgheter som varit inför kommande förbunds årsmöte. Bland annat föreslår revisorerna att ge sittande styrelse ansvarsfrihet efter en omtalad USA resa 2019. Diskussionerna har också handlat om hurvida SBF har god ekonomi eller inte. Till Förbundsårsmötet har valberedningen föreslagit ny ordförande som skulle komma utifrån, men Lars Petterson föreslogs som styrelseledamot. Men nu har alltså Lars Petterson lämnat styrelsen helt o hållet. Avgående orsförande Lars Petterson säger i pressmeddelande
Jag är stolt över de åren jag haft i styrelsen och de senaste åren som ordförande och jag vill tacka alla i Bilsportsverige för det engagemang som finns för att utveckla vår idrott och mitt engagemang för svensk bilsport kommer inte försvinna efter detta.

Vice Ordförande Daniel Nyman tar över som ordförande fram till förbundsstämman i september.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter