Skip to content

Rally Portugal inställt 2020

Ott Tanak / Martin Jarveoja Rally de Portugal 2019 Photo Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Rallye de Portugal som skulle varit den femte deltävlingen i årets WRC 21-24 Maj , ställs helt in efter beslut idag 30 April av FIA. Man har försökt att få ett nytt datum senare i år men dessa försök har övergivits.
Efter en gemensam utvärdering tillsammans med våra partners, de olika kommunerna,sponsorer och myndigheterna. kan alla hälso och säkerhetsförhållanden som behövs för att driva ett arrangemang som WRC, på ett säkert sätt inte uppnås med tanke på den oförutsägbara situationen vi lever idag i dessa dagar och även osäkerheten om att öppna de nationella gränserna eller luftrummet. säger arrangörerna i ett uttalande.
Automovel Club de Portugal beklagar djupt detta beslut. Man har redan ansökt om att Rallye de Portugal skall finnas med i WRC kalendern 2021.

I dagsläget återstår och se vad som händer med Safari Rallyt, både teamen och WRC promotorn vill stryka rallyt från årets kalender, men arrangörena hävdar fortfarande att man kan arrangera rallyt på ett säkert sätt. Om Safari Rallyt ställs in som är det mest troliga, är det även osäkert om Rally Finland kan köra sitt rally, detta efter att myndigheterna beslutade för en vecka sedan att beslutet om stängda gränser skall gälla till 31 Juli. Finska rallyt skall startade den 6 Augusti, frågan är om alla team kan förbereda sig med bara 5 dagars tillträde till Finland.  Ytterligare två arrangörer i årets kalender ligger i farozonen att ställas in. New Zealand och Japan . Så idagsläget ser det ut som det blir fyra rallyn, förutom Finland som kommer att köras. Italien (väntar på nytt datum) Rally Turkiet 24-27 September, Adac Rallye Tyskland 15-18 oktober samr Rally Wales GB 29-31 oktober.

 

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter