Skip to content

Pirelli satsar över 10 miljoner svenska kronor i kampen mot COVID-19

Pirellis Formel 1 o banracing chef, Mario Isola som volontär ambulansförare i kampen mot Covid 19.

Den italienska däckleverantören Pirelli, officiell däckleverantör till ERCjunior, JWRC och från 2021 även officiell däckleverantör till WRC.  Företagets huvudkontor i Milano ligger inom en av landets mest drabbade regioner av COVID-19 Lombardiet. Pirelli har arrangerat välgörenhetsinsamlingar och distrubtion av vital medicinsk utrustning som ventilatorer,masker,och förkläden i kampen mot pandemin . Nu har man även beslutat att för andra gången i företagets historia stoppa produktionen och lanseringen av sin egen berömnda kalender och låter pengarna, över 100.000 euro gå till kampen mot Coronaviruset.  De anställda har gått över till frivilliga insatser mot kampen, en av dom är företagets Formel 1 o banracing chef ,Mario Isola som gått över från jobbet som chef till ambulansförare, men det är inget nytt för någon som kört ambulans i mer än 30 år .
Motorsport har upphört i nuvarande läge, men på Pirelli arbetar vi lika hårt som någonsin säger Isola och fortsätter, -Inte bara i våra vanliga jobb, utan också för att hantera den utmaning som vi alla står inför tillsammans. Ur min synvinkel har jag som volontär ambulansförare, gjort vad jag jag kan för att hjälpa. Bara för att vi har coronavirus hindrar det inte att människor blir sjuka som vanligt, så  människor som arbetar i någon roll blir ännu viktigare, och jag har gett det jag kan som ambulansförare i kampen mot Covid19. 

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter