Skip to content

Nya beslut om WRC kalender i April

Corona virusets härjningar i världen fortsätter att ställa till bekymmer för WRC. Rally Argentina, som skulle ha körts 23-26 April, har sen tidigare beslut flyttats fram, nytt datum har ännu inte bestämts . Rally Portugal 21-24 Maj och Rally Sardinien 4-7 Juni, liksom nykomlingen i WRC kalendern Safari Rallyt 16-19 Juli är i farozonen för att ställas in eller flyttas. Både FIA och WRC promotorn WRC.com följer utvecklingen noggrant. Flera regeringar kommer att fatta beslut om nästa åtgärd i den världsomfattande virus spridningen, vilket innebär att även WRC kalendern kan komma att ändras.  VD Oliver Ciesla för WRCpromotor säger i ett uttalande till Dirtfish.
Vårt nästa beslut kommer under dom första veckorna i aoril, då dom flesta regeringar tar nya beslut beroende på hur spridningsläget ser ut i deras egna land. Dom besluten som kommer är vad vi kommer att bygga vår planering på. Allt annat är i dagsläget irrelevant just nu. 

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter