Skip to content

Pontus Tidemand skriver Rally Historia

// Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Värmlänningen Pontus Tidemand skrev rally historia genom sin tredje seger i Rally Mexico. Ingen förare i WRC 2 klassen har vunnit rallyt 3 gånger och Tidemand är också den enda svensk som vunnit Rally Mexico någonsin. Pontus som i år har Patrik Barth  som kartläsare, tar sin första seger i WRC2. Jonas Andersson har suttit i högerstolen vid dom tidigare två segrarna 2017 och 2018. Alla segrar har värmlänningen kört Skoda Fabia 2017 och 18 som fabriksförare för Skoda Motorsport, i år för det tyska teamet Toksport WRT.  Efter tagit ledningen redan på torsdagens två superspecialer fortsatte Pontus med 9 sträcksegrar på raken av 17 möjliga grusträckor, innan det var dags för rallyts avslutande tre asfaltssuperspecialer och kunde vinna med över minuten till tvåan Nicolay Gryazin i Hyundai  . Fullständig rapport från rally Mexico publiceras på söndag 15/3.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter