Skip to content

Ole-Christian Veiby möter två faldige Svenske Mexico vinnaren

23 årige norrmannen Ole-Christian Veiby gör sin första Mexico start nästa vecka. Veiby som har svenske Jonas Andersson som kartläsare, Jonas som tillsammans med Pontus Tidemand vunnit i Mexico rallyt två gånger i WRC2 klassen 2017 och 2018, förutom segrarna tillsammans med Tidemand, har det blivit flera pallplatser med Mads Östberg och notläsning för P-G Andersson , Jonas gör sin 9:e start i det nordamerikanska rallyt. Veiby o Andersson, som i år kör för Hyundai:s R5 team ligger på femte plats i WRC klassen (2019 WRC2pro) , endast 3 poäng före Pontus Tidemand i Skoda för teamet Toksport. Pontus Tidemand som har lika många starter som segrar 2 stycken , Mexico starten blir den andra för året  tillsammans med kartläsaren Patrik Barth . Anmälningslistan för klassen i det första grusrallyt för säsongen är lite tunn, förutom Tidemand och Veiby är ryssen Nicolay Gryazin anmäld, liksom Veiby för Hyundai:s R5 team. Gryazin med kartläsaren Yarsolav Fedorov gör även de sin första start i Mexico. Varken klassledaren Mads Östberg eller klasstvåan Adrien Fourmax,  kommer till start till Mexikos grusrally. Inte heller dom två M-sports förarna i R5 klassen Fransmannen Adrien Fourmax och Engelsmannen Rhys Yates  finns med.

Förar VM WRC 2 efter två deltävlingar
Mads Östberg  50
Adrien Fourmax  30
Nicolay Gryazin  23
Rhys Ytaes  22
Ole Christian Veiby  18
Pontus Tidemand  15
Märkes VM WRC2 efter deltävlingar
M-Sport Ford WRT  52
PH Sport  50
Hyundai MS N  41
Toksport  15

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter