Skip to content

Rally Estonia stoppas.

Shell Helix Rally Estonia in Tallinn, Estonia on July 14, 2019. // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Rally Estonia startade 2010 och blev snabbt Estonias största motorsports arrangemang, 2014–2016 fanns med i ERC kalendern. Tävlingen som körts i juli har varit en viktig del för många WRC förare som en testtävling inför Finlands VM tävling. 2019 blev man första WRC promotion event. Inför 2020 hade man även ett kontrakt för en promotion event och har under några år varit en stark kandidat till WRC kalendern i framtiden. Nu har man stoppat alla planer för rallyt och en av grundarna och VD för rallyt Urmo Aava har hoppat organisationen. Spekulationerna varför man stoppar tävlingen och organisationen hoppat av är många. En anledning är enligt Urma Aava är att man kommit i konflikt med landets Bilsportförbund EASU som inför 2020 höjd avgiften för arrangörerna med 5000%, från 2000 Euro 2019 till 100,000 euros 2020.  27 februari i år bekräftade Rally Estonias organisation i ett uttalande att rallyt läggs ner. Man avslutar i sitt uttalande: Att med dom helt nya förutsättningarna och konflikten med det egna Bilsportförbundet har gjort det omöjligt att arrangera ett nytt Rally Estonia 2020 stryks och organisation hoppar av arbetet.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter