Skip to content

Hyundai ”bossen” Adamo: -Vi måste behålla Sverige i WRC kalendern

Team Chef Hyundai WRT Andrea Adamo Photor: Fabien Dufour Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

I en intervju till  webbsidan Dirtfish, säger Hyundais team- Chef Andrea Adamo:-WRC kan inte lämna Sverige.  Sedan 1950 har Svenska Rallyt ställts in tre gånger. 1974 på grund av oljekrisen, 1990  väderproblem och 2009 då Rally Norway byttes ut mot Rally Sweden. Efter årets tävling med brist på snö och inställda sträckor , förklarade FIA:s president Jean Todt klart under rallyts sista dag , att framtida snöfria VM rallyn i Sverige inte skulle tolereras. -Det är tydligt o klart, Rally Sweden skall köras på snö. Efter det samtalet har det förekommit o flytta rallyt och ge Finland ytterligare ett VM rally med att ge Rovaniemi baserade Artic Rally VM status. Det skulle vara mer möjligt på kort sikt än att sätta in Kanada eller Ryssland i kalendern. Efter detta skarpa uttalande från FIA fick Andrea Adamo att säga ifrån. –Jag är säker på att vi kan hitta en plats där det snöar och att det finns boende för oss för den här helgen. Naturligtvis handlar det om kompromisser, men jag är säker på att vi kan hitta ett sätt att få behålla Rally Sweden, men inte med  de långa transportsträckorna.. Att undvika långa transportsträckor skulle innebära en flytt norrut och centralorten Torsby för rallyt sedan 2017.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter