Skip to content

Hyundai ”bossen” Adamo: -Vi måste behålla Sverige i WRC kalendern

Team Chef Hyundai WRT Andrea Adamo Photor: Fabien Dufour Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

I en intervju till  webbsidan Dirtfish, säger Hyundais team- Chef Andrea Adamo:-WRC kan inte lämna Sverige.  Sedan 1950 har Svenska Rallyt ställts in tre gånger. 1974 på grund av oljekrisen, 1990  väderproblem och 2009 då Rally Norway byttes ut mot Rally Sweden. Efter årets tävling med brist på snö och inställda sträckor , förklarade FIA:s president Jean Todt klart under rallyts sista dag , att framtida snöfria VM rallyn i Sverige inte skulle tolereras. -Det är tydligt o klart, Rally Sweden skall köras på snö. Efter det samtalet har det förekommit o flytta rallyt och ge Finland ytterligare ett VM rally med att ge Rovaniemi baserade Artic Rally VM status. Det skulle vara mer möjligt på kort sikt än att sätta in Kanada eller Ryssland i kalendern. Efter detta skarpa uttalande från FIA fick Andrea Adamo att säga ifrån. –Jag är säker på att vi kan hitta en plats där det snöar och att det finns boende för oss för den här helgen. Naturligtvis handlar det om kompromisser, men jag är säker på att vi kan hitta ett sätt att få behålla Rally Sweden, men inte med  de långa transportsträckorna.. Att undvika långa transportsträckor skulle innebära en flytt norrut och centralorten Torsby för rallyt sedan 2017.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter