Skip to content

Oliver bäste svensk

Oliver Solberg som gör sin första start i Sverige och med bilen Skoda Fabia R5, imponerar mer o mer. Unge Solberg blev snabbast Svensk på dagens hakedown i RC2 klassen drygt 2 sekunder före Johan Kristofferson i Polo R5.  finländaren Jari Huttunen drygt en sekund före Mads Östberg i klassen. Oliver Solberg är ganska nöjd med shakedown trots att man körde på beg däck för att spara så många däck som möjligt inför starten av imorgon. Starten ikväll blir ju en så kallad shakedown 2 där man kommer att få  inofficella tider på färjestad travbana. I den så kallad WRC2 klassen var Mads Östberg snabbast i sin Citroen ett par sekunder före ryssen Gryazin. Pontus Tidemand som kör en Skoda i klassen för tjeckiska teamet Toksport körde bara ett varav på shakedown för att spara däck samt att han kände sig nöjd med bilen som han stor erfarenhet av efter tre år som fabriksförare för Skoda.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter