Skip to content

Rally Sweden klar för start

Bild från 2019.

Efter veckor av oro o spekulationer om det blir ett WRC rally i dom värmländska skogarna, är det nu klart att det blir ett rally. Rallyts VD, Glenn Olsson fanns på plats i helgens Monte Carlo rally för möte med Team,Fia och promotor. Man var efter mötet helt överens om att köra Rally Sweden 2020. Väderrapporterna kommande dagar lovar även kallare och snö. I dagsläget  har vägarna bra underlag, fruset med islager. Glenn Olsson säger att det enda orosmolnet är en del parkeringsplatser för publiken som sker på gräs, där underlaget kan variera. Populära superspecialen på Färjestad Travbana kommer också kunna köras, liksom Historiska klassen om nuvarande förhållanden kvarstår. Även om det definitiva beslutet om start av Svenska Rallyt görs i slutet av veckan, sä är det enligt worldrallys.se  säkra källor inga tveksamheter om att rallyt skall köras. Rallyt går av stapeln med Shakedownsträckan Skalla kl 09,00 och första sträckan Superspecialen på Färjestad Travbana kl 20,00. Fredagens etapp består av 7 sträckor och börjar i Norge med Hof-Finnskog,  här finns den helt nya sträckan Nyckelvattnet 18,94 med som SS4 och SS7, fredagen avslutas med sträckan Torsby 1 kl 17,04. Lördagen börjar med SS9 Torntorp kl 08,13  och avslutas med Torsby Sprint kl 19,30.  Söndagens avslutning innehåller tre sträckor, Likenäs 1 21,19 som även körs som SS18 , rallyts avslutning tillika Power Stage Torsby 2 Wolf Power Stage 8,93 med start kl 12,18. Rallyts total längd är 1328,14 km varav 22,7 %, 300,84 km är specialsträckor.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter