Skip to content

Rally Sweden klar för start

Bild från 2019.

Efter veckor av oro o spekulationer om det blir ett WRC rally i dom värmländska skogarna, är det nu klart att det blir ett rally. Rallyts VD, Glenn Olsson fanns på plats i helgens Monte Carlo rally för möte med Team,Fia och promotor. Man var efter mötet helt överens om att köra Rally Sweden 2020. Väderrapporterna kommande dagar lovar även kallare och snö. I dagsläget  har vägarna bra underlag, fruset med islager. Glenn Olsson säger att det enda orosmolnet är en del parkeringsplatser för publiken som sker på gräs, där underlaget kan variera. Populära superspecialen på Färjestad Travbana kommer också kunna köras, liksom Historiska klassen om nuvarande förhållanden kvarstår. Även om det definitiva beslutet om start av Svenska Rallyt görs i slutet av veckan, sä är det enligt worldrallys.se  säkra källor inga tveksamheter om att rallyt skall köras. Rallyt går av stapeln med Shakedownsträckan Skalla kl 09,00 och första sträckan Superspecialen på Färjestad Travbana kl 20,00. Fredagens etapp består av 7 sträckor och börjar i Norge med Hof-Finnskog,  här finns den helt nya sträckan Nyckelvattnet 18,94 med som SS4 och SS7, fredagen avslutas med sträckan Torsby 1 kl 17,04. Lördagen börjar med SS9 Torntorp kl 08,13  och avslutas med Torsby Sprint kl 19,30.  Söndagens avslutning innehåller tre sträckor, Likenäs 1 21,19 som även körs som SS18 , rallyts avslutning tillika Power Stage Torsby 2 Wolf Power Stage 8,93 med start kl 12,18. Rallyts total längd är 1328,14 km varav 22,7 %, 300,84 km är specialsträckor.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter