Skip to content

Sebastiean Ogier snabbast i sin första Toyota start

Photo: Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Sebastien Ogier var snabbast på gårdagens shakedown i GAP inför dagens start av årets första WRC rally, 88:e upplagan av Monte Carlo Rallyt. Ogier fick snabbaste tiden  1,57,1  redan efter  första varvet på den långa 3,35 km sträckan strax utanför orten GAP, som är centralorten för  årets rally. Thierry Neuville körde fyra varv och även han fick bästa tiden på första rundan. Elfyn Evans som för första gången inte kör M-Sports Fiesta i ett WRC rally fick tredje bästa tiden 1,57,7 i sin Toyota Yaris.  2019 års världsmästare Ott Tänak sitter i en ny bil i WRC Hyundai, fick fjärde bästa tiden 1,58,3. M-sports båda finländare, Teemu Suninen och Esa-Pecka Lappi fick femte respektive sjätte tid. Sebastien Loeb i Hyundai som i årets Monte Carlo kämpar om att ta sin åttonde franska seger, fick nionde bästa tid drygt 3 sekunder efter Ogier som också kör för att ta sin åttonde franska seger . Mads Östberg var snabbast i WRC2 klassen drygt två sekunder för hemmaföraren i Ford Fiesta MII R5 Fourmaux.  Ole Christian Veiby Hyundai i20 R5 med kartläsaren Jonas Andersson, fick tredje bästa tiden nästan fyra sekunder efter landsmannen Östberg. I WRC3 var hemmaföraren Yoann Bonato snabbast före landsmannen Clamin. Rallyt startar idag med den ceremoniella starten i Monaco kl 17.00 , två sträckor körs ikväll med den första 20,38.

 

Du kan följa hela rallyt på vår live text startr kl 19.00.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter