Skip to content

Sebastiean Ogier snabbast i sin första Toyota start

Photo: Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Sebastien Ogier var snabbast på gårdagens shakedown i GAP inför dagens start av årets första WRC rally, 88:e upplagan av Monte Carlo Rallyt. Ogier fick snabbaste tiden  1,57,1  redan efter  första varvet på den långa 3,35 km sträckan strax utanför orten GAP, som är centralorten för  årets rally. Thierry Neuville körde fyra varv och även han fick bästa tiden på första rundan. Elfyn Evans som för första gången inte kör M-Sports Fiesta i ett WRC rally fick tredje bästa tiden 1,57,7 i sin Toyota Yaris.  2019 års världsmästare Ott Tänak sitter i en ny bil i WRC Hyundai, fick fjärde bästa tiden 1,58,3. M-sports båda finländare, Teemu Suninen och Esa-Pecka Lappi fick femte respektive sjätte tid. Sebastien Loeb i Hyundai som i årets Monte Carlo kämpar om att ta sin åttonde franska seger, fick nionde bästa tid drygt 3 sekunder efter Ogier som också kör för att ta sin åttonde franska seger . Mads Östberg var snabbast i WRC2 klassen drygt två sekunder för hemmaföraren i Ford Fiesta MII R5 Fourmaux.  Ole Christian Veiby Hyundai i20 R5 med kartläsaren Jonas Andersson, fick tredje bästa tiden nästan fyra sekunder efter landsmannen Östberg. I WRC3 var hemmaföraren Yoann Bonato snabbast före landsmannen Clamin. Rallyt startar idag med den ceremoniella starten i Monaco kl 17.00 , två sträckor körs ikväll med den första 20,38.

 

Du kan följa hela rallyt på vår live text startr kl 19.00.

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter