Skip to content

Pontus Tidemand kör Fabia R5 i Svenska Rallyt

Pontus Tidemand/ Jonas Andersson Svenska Rallyt 2018 Photo: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool /

Idag kl 15.00 gick anmälan ut till Svenska Rallyt, Hittills är 50 förare publicerade som anmälda men räkna med att det tillkommer någon när FIA presenterar den officiella anmälningslistan på fredag den 17 januari.  Ett glädjande besked kom idag då Pontus Tidemand finns med bland anmälda, Visserligen inte i en WRC bil men väl i WRC2 klassen för Toksport i en Skoda Fabia R5.  Klassen som är öppen för fabriksteam och professionella team, ersätter ju fjolårets WRC2pro som bara vara öppen för fabriksteam. Trots inget officiellt meddelande från Pontus så blir det en full säsong för Toksport i den klassen. Johan Kristofferson som efter Volkswagens avhopp i WETC kommer att satsa mer på rally under året bland annat hela SM serien är också anmäld i sin Polo R5. Fjolårsvinnaren i Svenska Rallyts JWRC Tom Kristensson i år med en ny kartläsare, Joakim Sjöberg gör en ny säsong i JWRC.  Oliver Solberg är lite hemlighetsfull med vilket team han kommer köra i WRC3 klassen. Oliver gör även start i nästa veckas Rally Monte Carlo men då i sin egen Polo R5 och inte i WRC3 klassen.  Värmlänningen Dennis Rådström har lämnat JWRC inför årets säsong för hel satsning i ERC för ett tjeckiskt team men kommer som privatanmäld till start i hemmatrakternas rally. Igår meddelades att Ole Christian Veiby med svenska kartläsaren Jonas Andersson kommer till start för Hyundai Motorsport i WRC2 tillsammans med Ryssen Gryazin.  WRC klassen ser ut att bli lika stor som vanligt trots Citroens avhopp inför året. Toyota Gazoo Racing kommer med fyra förare Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä och Takamoto Katsuta. Hyundai med tre, Ott Tänak, Thierry Neuville och Sebastien Loeb. M-Sport med tre förare, Esa-Pekka Lappi, Teemu Suninen och Deividas Jocius från litaunen. Jari-Matti Latvala kommer också till start i WRC utan fabriksstyrning utan i sitt eget team Latvala Motorsport OY i en Toyota Yaris WRC. Lite överraskande är att Gus Greensmith saknas är ju kontrakterad för Ford teamet sen tidigare för 9 deltävlingar i Europa.  I JWRC är förutom Kristensson 14 anmälda däribland Pontus Lönnström med kartläsaren Stefan Gustavsson.  Totalt finns representanter från 17 olika länder anmälda med Finland i täten med 9 förare, följt av Sverige och Italien med 7, Estland och England 5. Frankrike3 och Norge 2. Övriga 1.

Dela

Läs mer

Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...
Skoda visar intresse för Rally 1
Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter