Skip to content

Citroën Racing fortsätter i WRC2

Citroën Racing meddelade i november att man drar sig ur WRC som fabriksteam . Men tillsammans, med bland annat det franska bilmärket och sedan många år samarbetspartnern PHsport kommer man  i olika teamkonsulationer fortsätta i WRC2 o WRC3 under 2020 med sina Citroën C3 R5:or. Mads Östberg och Yohan Rossel  har inlett samarbete med PH sport och kommer också få officielt stöd av Citroën Racing tillsammans med Total o Michelin i WRC2 klassen, tidigare WRC2 pro, en klass som är öppen för fabriksteam och professionella team. Östberg skall köra åtta tävlingar med början i Monte Carlo, sedan Svenska Rallyt, Portugal,Italien, Finland,Tyskland,Rally Wales och finalen i Japan i slutet av november.  Fransmannen Rossel kör 6 tävlingar, även han börjar i Monte Carlo sedan Portugal,Finland,Tyskland och avslutar i Rally Wales. Eric Camilli och Nicolas Ciamin stöttas av både Franska bilsportsförbundet tillsammans med Citroën för start i Monte Carlos WRC3 klass.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter