Skip to content

M-Sport två förare i WRC2

I veckan presenterade M-sport att 24 årige fransmannen Adrien Fourmaux, kommer köra teamets Fiesta R5 MK11 i Rally Monte Carlo WRC2 klass, 2019 kallad WRC2pro. En klass som är öppen för professionella team o fabriksteam från 2020. 2019 var den enbart öppen för team stöttade av fabriksteam. Fjolårets reglemente för klassen var väl ingen succé, som mest fanns fem deltagare till start. Fjolåret dominerades av Skoda o Kalle Rovanperä ,Skoda som inför årets WRC, dragit sig ur som fabriksteam i klassen. M-Sport hade ifjol Gus Greensmith som förare i klassen, Greensmith har ju i år tagit steget in i WRC för M-sport. Förutom fransmannen Fourmaux, aviserar det Engelska Ford Teamet att man kommer presentera förare nummer två i WRC2 klassen i samband med Internationella Autosportmässan  i Birmingham den 11 Januari. Frågan vem det kan bli, Pontus Tidemand har ju sagt att han är intresserad och har planer för start i WRC2 och det skulle förvåna mig mycket om vi inte får se Tidemand i en någon sorts team konstulation till Svenska Rallyt, men även  Oliver Solberg har aviserat att han kommer presentera en ny satsning för 2020 efter Monte Carlo rallyt,där han kör sin egen Polo R5 i WRC3.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter