Skip to content

Skoda lämnar WRC

Vid ett möte igår (onsdag) meddelade det tjeckiska Skoda Teamet att man lämnar WRC som team. Man kommer att enbart leverera sin Fabia R5 till privata rallyteam . Skoda som 2019 vann WRC2 klassen överlägset med förare 2019, som Kalle Rovanperä och Jan Kopecky. Rovanperä kommer till start för Toyota WRC team inför säsongen, medan Jan Kopecky satasar på det tjeckiska mästerskapet. Pontus Tidemand är en av alla förare som tagit segrar i mästerskaps titlar för tjeckiska teamet och i spekulationer inför 2020 var kandidat att ersätta Kalle Rovanperä i teamet. Övriga förare som tagit mästerskapstitlar för Skoda,sedan man kom med i kalendern 2015. Nasser Al- Attiyah 2015, Esap-Pekka Lappi 2016, Pontus Tidemand 2017, Jan Kopecky 2018 och Kalle Rovanperä 2019.

 

Dela

Läs mer

Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...
Skoda visar intresse för Rally 1
Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter