Skip to content

Latvala fortsätter i samarbete med Toyota 2020

Jari-Matti Latvala (FIN), Miikka Anttila (FIN) tog Toyotas Gazoo Racing första seger Rally Sweden 2017 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

34 årige Finländaren Jari-Matti Latvala fortsätter sitt tävlande i WRC, trots missad fabrikstyrning 2020. Finländaren har inlett ett samarbete med Toyota Gazoo racing och kommer att köra minst två deltävlingar, Rally Sweden 13-16 Februari och hemmarallyt Neste Rally Finland 6-9 augusti, men på önskelistan står Sardinien, Portugal och Rally Wales, om sponsorer säger Latvala o fortsätter.

Det är väldigt viktigt för mig att få köra nästa år, I år har det varit jobbigt och ganska stormigt både på tävlingarna men även privat, men jag ser nästa som en revansch för mig själv, jag är ju bara 34 åt och ser ett antal år till i WRC.  Latvala som har gjort flest starter av alla WRC förare hittills i historien, 208 stycken, 12 mer än Spanjoren Carlos Zainz.  Och det blir första gången sedan 2005 som Jari-Matti Latvala inte finns med på startlinjen till klassiska öppningrallyt Monte Carlo rallyt i slutet av Januari nästa år. Latvala gjorde sin WRC start redan 2002 i Network Q Rally of Great Britian i en Mitsubishi Lancer Evo VI TME och slutade på en sjuttondeplats. Sen dess har det varit fabrikstyrningar i Ford,Subaru,Volkswagen  och nu de senaste tre åren för Toyota . Finländaren som tog Toyotas första seger i WRC Svenska Rallyt 2017,  andra tävlingen sen inträdet som fabriksteam.  Ända sedan Adac Rally Deutschland 2003 har landsmannen Miikka Antilla varir codriver för Latvala. 47 årige Antilla började sinWRC karriär 1999, då som codriver till Janne Tuohino, sedan dess har det blivit 219 WRC starter.

Dela

Läs mer

P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...
Sebastien Ogiers 100:e podium
Sebastien Ogier och Vincetnt Landadis segrade i ett dramatiskt Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter