Skip to content

Toyota hoppar av WRC presentationen

2018 WRC Launch, Autosports International Show, NEC - Med samtliga team o förare. 2020 års mässa kommer enbart Ford o Hyundai att presentera sig

Det har blivit en tradition att fabriksteamen presenterar sina förare och bil i samband med International Autosport mässan i Birmingham, i början av januari. En presentation som lockat många besökare och ett stort intresse från Motorsportsmedia. Sedan 2017 har samtliga fabriksteam funnits på plats och under en dag har det varit koncentration på WRC och förarna som haft möjlighet att visa upp sig och skriva autografer till sina fans. Men till mässan 2020  9-12 januari, kommer nu bara Hyundai o Ford att visa upp sig. Citroen har ju lämnat WRC och i dagarna meddelade Toyota Gazoo Racing genom Tommi Mäkinen att man hoppar av Birmingham för att satsa på bilmässan i Tokoyo som pågår samtidigt. Förberedelserna inför 2020 för WRC promotern och FIA kunde väl ha börjat bättre, först Citroens avhopp sedan Chile och nu Toyotas avhopp på tillställningen som skulle visa upp WRC och förarna för 2020.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter