Skip to content

Ford Europa officiell partner för FIA JWRC

Ford i Europa går in som officiell partner i JWRC

M-Sport Poland som står bakom FIA JWRC sedan ett år tillbaka, har nu inlett ett samarbete med Ford Europa. Gerard Quinn senior, manager för Ford Perfomance Europa är glad över samarbetet och säger så här.
Ford har varit en stolt partner och förespråkare för JWRC sen starten för några år sedan, Sedan grundadet av av Ford Motor Company har vi konsekvent varit i framkant när det gäller möjligheter för talanger att blomstra i motorsport.JWRC ger en värdefull möjlighet för Ford att delta i professionell rallyserie som fortsätter att få fram divande förare i världsklass. Vi är också mycket tacksamma över att Ford Fiesta fortsätter att vara den tävlingsbil som valts för detta spännande program 2020.

Ford perfomance har tillsammans med M-Sport  Polen utvecklat den Eco Boost drivna Fiestan R2T som används exklusivt av alla JWRC förare. Det nya samarbetet stärker Fords åtagande i klassen för att hitta och stödja nästa generations WRC förare. Den Eco boost drivna Fiesta R2t kommer att anpassas till alla extrema förhållanden i 2020 års kalender, från Kyla och  snö i Rally Sweden till värme och Chiles grusvägar och Tysklands asfaltsvägar. Maciej Woda manager för JWRC :
Att få Ford med i FIAJWRC som offciell partner understryker vikten av att stödja och få fram potentilella framtida WRC förare.

JWRC drivs av M-Sport Poland, ett dotterbolag till WRC:s M-sport , Och startade den nuvarande formen av Junior VM 2018. Ett program där alla kör samma bil och får tillgång till M-sport delar, serviceplats och mekaniker. Man får stark stöttning i kontakter med media. I år, är som vi nämnt tidgare ett enormt prisbord, Vinnaren 2020 får en Fiesta R5 , fri anmälan till WRC3 och fri start till fem valfria tävlingar, samt 200 däck från Pirelli. För den som gör sitt första år, har chans att vinna ett pris som kallas Rocki Award, där prissumman är 15000 Euro, Ett pris Tom Kristensson mottog för 2019 års säsong. Fem tävlingar körs där fyra räknas , för varje deltävling får man poäng efter placering och 1 poäng för varje vunnen sträckseger. 2019 kunde Dennis Rådström behålla sin tredje plats i totalen, för att ha vunnit flest sträcksegrar.

För tredje året i rad är Rally Sweden premiärtävling ,13-16 februari Rally Chile 16-19 april, Italien 4-7 Juni, Finland 6-9 augusti med avslutning i det Adac Rally Deutschland 15-18 oktober.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter