Skip to content

Citroen i kontraktsförhandlingar

Photo: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool /

Ryktena gällande Citroens utträde ur wrc eller inte blir allt mer röriga. Det senaste, enligt tyska medier är att man diskuterar om hur juridiriskt hållbart kontraktet med Ogier o Lappi är inför säsongen 2020. Detta för att se om det finns möjlighet att dra sig ur WRC tidgare än 2022, då man beslutat att lämna WRC. Risken finns ju att man drar sig ur redan 2020 men för 2019  har det blivit ljusare med tanke på att man kontrakterat förare för 2020.  2021 får vi nog inte se WRC Citroen som fabriksteam, då man kommit loss från förarkontrakten . Anledningen till att man drar sig ur Rally VM är att man vill koncentrera sig på ett hybridkoncept och då valt Peugoet i WEC.  Däremot kommer man att fortsätta C3 R5 programmet i ”customerversion”.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter