Skip to content

Citroen på väg ur WRC

Citroen på väg att lämna WRC // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Det pågår dikussioner i PSA gruppen som äger Citroen o Peugoet att dra sig ur WRC 2020, för att istället satsa på Peugoet och WEC2021. Citroens WRC team chef Pierre Budar vill varken kommentera eller dementera rykten att det pågår diskussioner, inte heller PSA motorsport vill lämna någon kommentar .  Citroen som kom in som fabriksstall 2001 och har vunnit Märkes VM 8 gånger 2003,2004,2005, och fem gånger på raken med Seabstien Loeb som förare 2007-2012. I samband med årets Monte Carlo rallyt tog man sin 101:a seger i WRC. I år har man haft Sebastien Ogier och Esa-Pekka Lappi i stallet och Mads Östberg i WRC2 pro klassen. Seabstien Ogier som i år gick tillbaka till det franska teamet , har inte alls varit nöjd med bilen och hur teamet skötts, speciellt efter händelsen i det Spanska RACC rallyt då Ogier fick bryta redan efter andra sträckan, med något som teamet kallade hydralik problem, det har varit infekterat under i stort sett hela säsongen, efter händelsen i Spanien lade sig Ogiers fru i debatten och twittrade ”Shitroen är inte värda ha en världsmästare i teamet”. Sedan dess har det gått rykten att Ogier är på väg till Toyota i sin sista WRC säsong, ett rykte som nu förstärks genom att teamet drar sig ur WRC. Esa-Pekka Lappi som även han inför årets säsong gick till Citroen och skrev ett tvårskontrakt efter att Han lämnat Toyota stallet, har en oviss säsong framför sig.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter