Skip to content

Uppdate: Kennard Hire Rally Australia

(Photo by PETER PARKS / AFP)

Arrangörerna av Rally Australien arbetar med ett kraftigt reducerat tidschema för att överhuvudtaget genomföra årets sista WRC deltävling. Skogsbränderna som härjar i området där sträckorna skulle körts, har påverkats att man måste minska ner antal SS kilometer och även stryka en del sträckor. En diskussion förekommer att flytta en del av sträckorna till annat område. Det nya tidschemat o rallysträckning ligger nu hos FIA för godkännande och måste även godkännas av myndigheterna i New South Wales.  Om förhållandena i området tillåter, så kommer det att bli en förlängd version av Superspecialen Coofs Harbour och som även blir Power stage och avslutande sträcka. Man kommer inte tillåta publik mer på än Superspecialen.  Helt avgörande för rallyt kommer att vara morgondagens väderförhållande, man räkanr med kraftiga vindar och ännu mer värme vilket kommer att försvåra bränderna som ännu inte är under kontroll . Hittills har 850,000 hektar skog brunnit upp , flera hus har förstörts och minst 8 personer har omkommit i lågorna

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter