Skip to content

Uppdate: Kennard Hire Rally Australia

(Photo by PETER PARKS / AFP)

Arrangörerna av Rally Australien arbetar med ett kraftigt reducerat tidschema för att överhuvudtaget genomföra årets sista WRC deltävling. Skogsbränderna som härjar i området där sträckorna skulle körts, har påverkats att man måste minska ner antal SS kilometer och även stryka en del sträckor. En diskussion förekommer att flytta en del av sträckorna till annat område. Det nya tidschemat o rallysträckning ligger nu hos FIA för godkännande och måste även godkännas av myndigheterna i New South Wales.  Om förhållandena i området tillåter, så kommer det att bli en förlängd version av Superspecialen Coofs Harbour och som även blir Power stage och avslutande sträcka. Man kommer inte tillåta publik mer på än Superspecialen.  Helt avgörande för rallyt kommer att vara morgondagens väderförhållande, man räkanr med kraftiga vindar och ännu mer värme vilket kommer att försvåra bränderna som ännu inte är under kontroll . Hittills har 850,000 hektar skog brunnit upp , flera hus har förstörts och minst 8 personer har omkommit i lågorna

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter