Skip to content

Förvärrat läge för Rally Australien

Läget allvarligt för Rally Australien . SS14 Welshs Creek Reverse har redan stoppats och kommer inte köras Photo: Ben Dubbeld

Läget för Rally Australien arrangörerna blir allt mer kritiskt med alla skogsbränder som härjar i Australien och området kring Coofs Haurbor Rally Australiens huvudområde. Man har idag publicerat ny tidsplan och reducerat antal SS kilometer från 324,53 km till 94,37 km och halverat transportsträckorna från 1084 km till 593,52. Man har stoppat all recce på sträckorna fram till onsdag. En del sträckor är redan borta ur rallyt bl.a. SS14 Welhs Creek Reverse som var rallyts längsta sträcka 28,83 km och skulle köras två gånger på lördag. I samband med WRC finalen skulle även finalen i Australiska Mästerskapen köras men den tävlingen har man redan stoppat.  Läget blir allt allvarligare och inför morgondagen (tisdag) så väntas starka vindar och höga temperaturer vilket förvärrar den redan svåra situationen. FIA har upprättat en krislinje med arrangörerna och ett beslut om att flytta fram rallyt eller stoppa finaltävlingen helt hållet väntas komma under onsdagen. I vår meny under senaste nytt Rally Australien kan du läsa arrangörernas bulletiner o senaste nytt.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter