Skip to content

Förvärrat läge för Rally Australien

Läget allvarligt för Rally Australien . SS14 Welshs Creek Reverse har redan stoppats och kommer inte köras Photo: Ben Dubbeld

Läget för Rally Australien arrangörerna blir allt mer kritiskt med alla skogsbränder som härjar i Australien och området kring Coofs Haurbor Rally Australiens huvudområde. Man har idag publicerat ny tidsplan och reducerat antal SS kilometer från 324,53 km till 94,37 km och halverat transportsträckorna från 1084 km till 593,52. Man har stoppat all recce på sträckorna fram till onsdag. En del sträckor är redan borta ur rallyt bl.a. SS14 Welhs Creek Reverse som var rallyts längsta sträcka 28,83 km och skulle köras två gånger på lördag. I samband med WRC finalen skulle även finalen i Australiska Mästerskapen köras men den tävlingen har man redan stoppat.  Läget blir allt allvarligare och inför morgondagen (tisdag) så väntas starka vindar och höga temperaturer vilket förvärrar den redan svåra situationen. FIA har upprättat en krislinje med arrangörerna och ett beslut om att flytta fram rallyt eller stoppa finaltävlingen helt hållet väntas komma under onsdagen. I vår meny under senaste nytt Rally Australien kan du läsa arrangörernas bulletiner o senaste nytt.

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter