Skip to content

Hyundai x3, Loeb i topp

Hyundai topp tre efter dag 1. Loeb, Neuville,Sordo Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai förarna trivs i Spanien. Loeb övertog ledningen från teamkompisen Sordo på dagens sista sträcka, rallyts längsta La Fatarella -Vilalba, en sträcka med både grus o asfalt. Loeb leder nu inför morgondagen ,med 1,7 före Thierry Neuville och 7,6 före Sordo som tappade sin ledning på sträckan. Kris Meeke var 8,9 efter Loeb på sträckan och klättrade upp till en fjärde plats inför morgondagens asfaltsträckor. VM ledaren Ott Tänak är femma, efter tappat till Meeke är 21,7 efter. Latvala 8,4 efter Tänak på en sjätte plats. Evans blir bäste Ford förare på en sjunde plats 7,8 före team kollegan Suninen. Citroen har haft en jobbig inledning problemen började redan på SS2 för Ogier med hydralikproblem och har tappat minuter. Esa-Pekka Lappi fick bryta dagens etapp efter att ha fått brandvarning i bilen på SS5.  Mads Östberg går till nattvila med en ledning på 41,2 sekunder i WRC2pro. Rovanperä tvåa. I WRC2 inför sista sträcklan leder fransmannen Loubet 8,7 före landsmannen Camilli, Ole Christian Veiby är trea 15,7 efter.  I RC4 klassen efter SS5 leder Pontus Lönnström med en  komfortabla ledning 1,24,4 inför sista sträckan idag.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter