Skip to content

Tom Kristensson årets Roockie

Junior WRC Raoockie Award priset. Championship manager Maciej (tv) Tom Christensson och M-Sports direktör Malcolm Wilson (th)

I helgen avgjordes finalen JuniorWorldChampionship 2019 i samband med Wales Rally GB. Tom Kristensson och kartläsaren Henrik Appelskog var i ledningen med endast en poäng före spanjoren Jan Solans. 28 årige Tom Kristensson från Hörby hade ända fram till SS12 sekundstrid med Spanjoren Solans om ledningen, men på SS13 blev det punktering och segerchanserna var borta. Trots detta lyckades man behålla andra platsen både i rallyt och i totalen. Men man gick inte lottlös utan vann det nyinstiftade priset Roocki Award, ett pris som utdelas till den som imponerat mest och gjort sitt första år i JWRC. Priset, en check på 15.000 euro delas ut till Tom Kristensson i samband med prisutdelningen efter Wales Rally GB.   Tom o Henrik slutade med 133 poäng efter två segrar och  14 sträcksegrar två andra platser och en tredjeplats , 18 efter Jan Solans , Andre svensken i JWRC Dennis Rådström slutade trea totalt med 75 poäng.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter