Skip to content

Elfyn Evans ”flatout” 3 sträcksegrar

Elfyn Evans morgonens raket, 3 sträcksegrar av tre möjliga på Wales Rally GB andra dag.  M-sports Walesare var även snabbast på samtliga splittar på alla tre sträckor, Dagens första sträcka SS11 Dyfi 1 25,86 km rallyts längsta var Evans/Martin 1,9 före rallyledaren Ott Tänak, Ss12 Myherin 22,91km blev skillnaden 3,8 till Evans fördel till Tänak, Ss13 blev det en sträckseger med 4,6 sekunder före Esa-Pekka Lappi. Totalt har Evans 38 sekunder upp till Tänak i ledning . Pontus Tidemand har fått upp farten och ligger på poängplats för både VM poäng och Märkes poäng . Både Suninen och Breen har haft problem på morgonens sträckor med punktering . I WRC2 imponerade Oliver Solberg på dom två första sträckor med att var först, men på SS13 tog det stopp i skrivande stund har vi inte fått orsak , Pappa Petter knaprar in på klassledaren  Loubet och har bara 1,5 sekunder inför eftermiddagens fyra sträckor. I JWRC  blev det ett tråkigt besked då Tom Kristensson stoppat på SS13,  efter SS12  leder Jan Solans JWRC.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter