Skip to content

Tänak slog till tog över ledningen på sista sträckan

Ott Tänak/Martin Järveoja PhotoCharly Lopez

Ott Tänak med kartläsaren Martin Järveoja har fått en vana att ta det lugnt första dagen och Rally Wales GB är inget undantag. Estländaren kunde efter två sträcksegrar SS9 o SS10 överta ledningen från teamkollegan Kris Meeke på dagens sista sträcka. Meeke tappade och är nu trea 0,2 efter Sebastien Ogier som är tvåa 3,4 efter Tänak. En etapp som fått många att ha det jobbigt, Pontus Tidemand tappar varje sträcka är drygt två minuter efter. Både Esa-Pekka Lappi och Jari-Matti Latvala körde av på SS7 resp SS8. Jari-Matti Latvalas bil var så mycket skadad att han inte gör omstart imorgon. I WRC2pro har Östberg,Greensmith ,Paddon fått lämna in, det är bara Rovanperä o Kopecky kvar. Rovanperä fick överlämna ledningen till teamkollegan Kopecky efter att ha fått punktering på SS10 och tappat över minuten. I WRC är det en kamp mellan fransmannen Loubet och Petter Solberg , Loubet leder med 36,1 före Norrmannen Solberg inför SS10. Tom Kristensson tappade ledningen på SS9 i JWRC klassen till värsta konkurrenten om JWRC titeln Jan Solans som leder med 0,5 sekunder inför dagens sista sträcka. Det har inte bara varit jobbigt för förarna på dagens etapp utan även för arrangörerna som fick stoppa SS5 på grund av att publiken inte lyssnade på säkerhetsvakterna man fick också stryka SS7 efter Jari-Matti Latvalas avåkning. Vilket gjorde att dom tre sista sträckorna fick flyttas fram o köras i mörker. Morgondagens etapp består av 7 sträckor och börjar kl 09,06 svensk tid med rallyts längsta sträcka Dyfi 1 25,86 kilometer, fortsätter med ytterligare två sträckor som är över 20 km Myherin 22,91och Sweet Lamp Hafren 25,65. Ingen service under dagen utan de tre sträckorna körs igen och Colwyn Bay 2,40 km  avslutar lördagen kl 20,13 svensk tid.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter