Skip to content

Dani Sordo klar för Hyundai 2020

Andrea Adamo, Dani Sordo i diskussion med en team ingenjör Photographer: Fabien Dufour Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Spanjoren Dani Sordo är klar för Hyundai teamet 2020, Det Koreanska teamet har ännu inte bekräftat det, men väntas göra det i samband med helgens Rally Wales. Sordo som i år haft kontrakt för 8 deltävlingar. Hur många styrningar som Sordo får är ännu inte klart men troligen  blir det full säsong för Spanjoren. Teamchefen Andrea Adamo säger till spansk media  att det inte funnits tid för en signering men att det kommer ske i helgen. Än så länge har det Koreanska teamet bara Thierry Neuville och Sordo i stallet, Neuville skrev ju ett treårskontrakt med Hyundai inför 2019. Norrmannen Andreas Mikkelsens som varit teamets andre förare har ännu inte gjort klart inför 2020. Förutom Neuville o Sordo så  för teamet diskussioner med Ott Tänak, Kalle Rovanperä och Craig Breen om en styrning för 2020. Förutom Thierry Neuville, Dani Sordo och Sebastien Ogier som är  klara för 2020, Ogier, som enligt honom själv gör sin sista WRC säsong blir kvar i Citroen nästa år. Ott Tänak, Kris Meeke, Jari-Matti Latvala, Elfyn Evans, Teemu Suninen, Esa-Pekka Lappi är ännu kontraktslösa inför nästa år. Kalle Rovanperä, Hayden Paddon,Pontus Tidemand, Oliver Solberg är några som också knackar på för en fabriksstyrning.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter