Skip to content

Amerikanskan Keanna Erickson i JWRC finalen

Keanna Erickson-Chang blir den första kvinnliga föraren någonsin  i JWRC. Keanna är anmäld till finalen i Wales Rally GB 3-6 oktober. Det blir hennes första internationella start i rally, hon har tidigare deltagit i dom Amerikanska Rallymästerskapen. Hon började sin karriär som ice o road racer förare 2013, samma år fick hon amerikansk  tävlingslicens för alla klasser.Även detta år fick  hon titeln ”Rookie of the year”. Första året blev det 35 banracing starter samtidigt som hon fortsatte med sin rallyträning . Året därpå blev det en ny titel efter att ha kvalificerat sig Lime Rock parks autocrossserie där en sjunde plats totalt gav en plats i Wells Fargo Invitational Autocross Shootout 2014 som enda kvinna.  Sen har det blivit isracing, Endoru banracing  samt i år tävlande i Rally America med 1,0 l Ford Fiesta. Amerikanskan kommer att ha  Irländska kartläsaren Niall Burns i högerstolen. Burns som gjort en start tidigare i ett WRC rally, var i fjolårets Wales Rallt GB tillsammans med Engelsmannen James Slaughter. Keanna Erickson är inte den enda amerikanare som kommer till JWRC finalen, Sean Johnston har ju deltagit i alla deltävlingar, Ryan Booth gör sin första start.

Dela

Läs mer

Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...
Skoda visar intresse för Rally 1
Både FIA och WRC promotorn söker efter fabrikanter som fabriksteam...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter