Skip to content

Pontus Tidemand imponerade

Pontus Tidemand/Ola Floene Rally Turkey Photo M-Sport

Pontus Tidemand och Ola Floene som inte tävlat i WRC klassen sedan Rally Sweden, fick förtroendet att för M-sport sätta sig i WRC Fiestan för start i det kanske tuffaste rallyt i WRC kalendern, Rally Turkey. Tidemand/Floene överaskade alla med en tredje bästa tid på inledande superspecialen, men på fredagens första sträcka blev det en punktering som satte stopp för en topplacering. Men Pontus visade sin erfarenhet från WRC2 och körde på säkerhet för att kunna ta bilen i mål och skaffa sig mer erfarenhet o kunskap om Fiestan för att få rätt känsla inför nästa start om två veckor, Rally Wales GB där han återigen sitter i Fiestan för M-sport. Sin taktiska körning i helgens Rally Turkey slutade med en hedrande nionde plats och en av dom få som kom i mål utan problem trots punktering första dagen.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter