Skip to content

Lappi ny ledare

Esapekka Lappi (FIN) and Janne Ferm (FIN) Turkey Photo Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Citroens finländare  Esa-Pekka Lappi  kunde överta ledningen från landsmannen i Toyota Jari-Matti Latvala som tappade 23 sekunder på rallyts längsta sträcka Cetibeli 38,10 km. Lappi var snabbast på sträckan med hela 5,6 skeunder före Andreas Mikkelsen Hyundai, som är på en andra plats efter 4 körda sträckor. Jari Matti Latvala är fortfarande på en podium plats 13,0 efter Lappi. Ogier som var missnöjd med bilen i Tyskland har lyckats hitta rätt inställningar och är på en fjärde plats, trots en punktering på dagens första sträcka.  Teemu Suninen fortsätter att imponera rally för rally är med i topp fem på varje sträcka och är femma 16,6 efter. VM ledaren Ott Tänak är som vanligt försiktig första dagen, är sexa +21,6Thierry Neuville har inte hittat  rytmen och är missnöjd med sin 7:e plats 30,2 efter.  Pontus Tidemand som fick en punktering på dagens första sträcka och tappade sekunder ligger på en tionde plats, drygt minuten efter.  Kalle Rovanperä WRC2pro har inte haft en lyckad inledning punktering o rullning på första sträckan för dagen, och ytterliggare punktering på SS4, Märkeskollegan Jan Kopecky som har det jobbigt med värmen har en ledning på 2,25,0 till Fords Gus Greensmith . Efter tre sträckor körda i WRC2 leder Polacken Kajetan Kajetanowicz med 10,2 före Marco Bulacia  och 1,03,0 före Henning Solberg alla tre i Skoda Fabia.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter