Skip to content

Patrik Flodin säkrade SM titeln

Ilsbos Patrik Flodin kunde säkra SM titeln även om det återstår en tävling, Rally Blekinge om 14 dagar . Flodin som haft en kamp om titeln med Johan Kristoffersson under tidigare 4 deltävlingar, men kunde hålla undan från Kristoffersson i helgens East Sweden Rally . Kristoffersson tog kommandot på fredagens första sträcka med 2,3 sekunder  och fortsatte fram till SS3 då Patrik Flodin och även Fredrik Åhlin var snabbare . Patrik övertog ledningen och var 17 sekunder för Volkswagen föraren Johan Kristoffersson. Efter SS6 handlade det om Kristoffersson o Fredrik Åhlin som skiftade om att vinna dom återstående sträckorna, Men det räckte inte utan Flodin kunde vinna med 4,4 sekunders marginal till Kristoffersson och säkrade därmed SM-titeln 2019  efter två segrar och två andra platser i sin Skoda Fabia R5 tillsammans med kartläsaren Göran Bergsten .  Kristoffersson får nu koncentrera sig på att hålla 2 andra platsen i SM, han jagas av Martin Berglund o Mattias Berglund .

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter