Skip to content

Oliver Solberg på väg mot Hat-Trick

Trots att det inte blev seger för 17 årige Oliver Solberg och kartläsaren Aaron Johnston, kunde dom båda genom andra plats i helgens Löuna-Eesti Rally säkra titeln Lavtalia och Baltic Championship mästare . Unge Solberg leder även totalt i Estländska mästarskapen och kan därmed ta Hat trick innan årets slut . Hemmaföraren Georg Gross i en Ford Fiesta stod som segrare i helgens Löuna-Eesti Ralli bara 3,9 sekunder före Solberg i sin VW Polo R5, som hade ledningen fram till SS4 då Gross övertog ledningen. Sedan blev det Solberg o Gross som fanns i toppen på samtliga sträckor, som mest skiljde det 9 sekunder mellan dom båda. Oliver som har 23 dagar kvar till sin 18 årsdag och körkort och ytterliggare 33 dagar kvar till sin första start i WRC Rallly Wales GB, där han skall utmana sin far Petter, båda kommer till start i VW Polo R5 och startar i WRC2 klassen.  Totalt har det blivit 31 starter för Oliver och sex segrar och 91 sträcksegrar i karriären.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter