Skip to content

Visste du detta om Pontus Tidemand ?

Pontus Tidemand poses for a portrait during the FIA World Rally Championship 2017 in Monte Carlo, Monaco on January 21, 2017 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // AP-1QV8F8UF92111 // Usage for editorial use only //
Pontus Tidemand är auktell för sin andra start för M-Sport Rally Turkey Photo Jaanus Ree/Red Bull Content Pool 

Pontus Tidemand är aktuell för en start i 11:e deltävlingen i årets WRC kalender, Rally Turkiet, för M-sport i Ford Fiesta Ecco Boster WRC, det blir tredje starten i år för det engelska M-Sport teamet, första start var iMonte Carlo följt av Svenska Rallyt där det slutade med en åttonde plats tillsammans med Ola Floene.  Pontus är född den 10 december 1990 bor i Charlottenberg, en liten ort i västra Värmland intill norska gränsen, och är styvson till Henning Solberg, ett välkänt namn i WRC som är gift med Pontus mamma Maud Tidemand-Solberg.   Totalt har Tidemand 122 rally starter i sin karriär. Första starten var i Dan Andersson minne Ungdomsrally i en Volvo 940 tillsammans med kartläsaren Roger Larsson. 2008 blev det start utanför Sverige, Romlulsrally i Subaru Impreza STi N14 tillsammans med Tore Hellerud i högerstolen, det slutade med en fjärde plats i klassen.  Första pallplatsen kom året därpå i Romjulsrallyt med samma bil, men med Jörgen Nordhagen som kartläsare 3:a totalt och 2 plats i klassen blev det.
2011 blev det 5 pallplatser 3 segrar och två andra platser . Rally Sweden SM Ford Fiesta S2000 2:a plats, Fäwiken Winter rally 1:a plats Ford Fiesta S2000, South Swedish Rally och AM Tryck snapphanerally blev det 2 andra plats. Till East Swedish Rally bytte Tidemand kartläsare till Emil Axelsson, det slutade med en totalseger i en Ford Fiesta S2000.  2012 blev det första start i WRC Rally Sweden tillsammans med Göran Bergsten, det blev en pallplats (3:a) i SWRC klassen, sexa i Klass2 och 18:e plats totalt. Det var tredje starten med en Skoda Fabia S2000. Samma år började ett samarbete med Norske Event Management, ett bolag som är som manager för förarna, Esa-Pekka Lappi, Andreas Mikkelsen, Ole-Christian Veiby är förare som finns ansluten till bolaget, bland kartläsare finns Jonas Andersson tidigare kartläsare till Pontus som avslutade samarbetet med bolaget inför säsongen 2019.    Det blev flera WRC starter detta år SWRC 8 och WRC Academy 3 klasserna med både Ford Fiesta S2000 och Skoda Fabia S2000. Med flera olika kartläsare under året, Emil Axelsson, Stig-Rune Skjaermoen . 2013 blev det totalseger i JWRC efter tre segrar i en Ford Fiesta R2. 2014 blev det fyra WRC starter med en andra plats i WRC2 klassen.  Vodafone Rally Portugal 2015 blev första starten för ett samarbete med Skoda Motorsport som varade fram till 2018.  2016 inleddes ett samarbete med Jonas Andersson som blev Pontus kartläsare fram till Dayinsure Wales Rally GB då samarbetet avslutades.  Totalt blev det 11 segrar med Skoda Motorsport och 178 sträcksegrar. Fram till 2019 har det blivit totalsegrar i Asia Pacific Rally Cup (2015) WRC2 (2017) JWRC (2013) Pacific Cup (2015).

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter