Skip to content

Tom o Dennis på jakt i fjärde deltävlingen

Rally Finland är den fjärde deltävlingen av 6 i JWRC. Efter tre deltävlingar leder spanjoren Jan Solans på 71 poäng , 9 före Tom Kristensson och 15 före Dennis Rådström. Till Finland kommer 14 ekipage att starta, 3 förare startar det finska rallyt för tredje gången, Dennis Rådström Sverige, Julius Tannert  Tyskland och Engelsmannen Tom Williams. Estländaren Roland Poom och Italienaren Enrico Oldrati gör sin andra start. Övriga 9 gör sin första start någonsin i Neste Rally Finland, däribland Svenske Tom Kristensson med kartläsaren Henrik Appelskog. Tom o Henrik som hittils har en seger Svenska Rallyt, andra plats i Tour De Corse och en tredje plats i Sardinien. Dennis  Rådström/ Johan Johansson som alltså gör sin tredje start i grannlandets VM tävling fick bryta 2018 efter en avåkning på SS6. Vann gjorde Estländaren Ken Torn som inte kommer till start i år. Inför finska rallyt finns två nya förare med, båda från Finland. 18 årige Sami Pajari med endast 19 rallystarter hitills,Antti Haapala som kartläsare, 19 årige Aleksi Röyhkiö med kartläsaren Ville Mannisenmäki som gör sin andra start i VM rallyt.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter