Skip to content

Tom o Dennis på jakt i fjärde deltävlingen

Rally Finland är den fjärde deltävlingen av 6 i JWRC. Efter tre deltävlingar leder spanjoren Jan Solans på 71 poäng , 9 före Tom Kristensson och 15 före Dennis Rådström. Till Finland kommer 14 ekipage att starta, 3 förare startar det finska rallyt för tredje gången, Dennis Rådström Sverige, Julius Tannert  Tyskland och Engelsmannen Tom Williams. Estländaren Roland Poom och Italienaren Enrico Oldrati gör sin andra start. Övriga 9 gör sin första start någonsin i Neste Rally Finland, däribland Svenske Tom Kristensson med kartläsaren Henrik Appelskog. Tom o Henrik som hittils har en seger Svenska Rallyt, andra plats i Tour De Corse och en tredje plats i Sardinien. Dennis  Rådström/ Johan Johansson som alltså gör sin tredje start i grannlandets VM tävling fick bryta 2018 efter en avåkning på SS6. Vann gjorde Estländaren Ken Torn som inte kommer till start i år. Inför finska rallyt finns två nya förare med, båda från Finland. 18 årige Sami Pajari med endast 19 rallystarter hitills,Antti Haapala som kartläsare, 19 årige Aleksi Röyhkiö med kartläsaren Ville Mannisenmäki som gör sin andra start i VM rallyt.

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter