Skip to content

Torsby centralort för Svenska VM Rallyt fram till 2022

Bild.  Svenska Rallyt 2018 Photo: CB Media arkiv

I en stark konkurrens från andra länder o arrangörer har Svenska Rallyt o dess VD Glenn Olsson lyckats teckna ett nytt treårskontrakt med WRC:s promoter som sträcker sig fram till 2022. Det var i fredags (14/6) som arrangörerna av vinterrallyt offentliggjorde att avtalet var klart efter många förhandlingar under året. Torsby har under dom senaste åren varit centralort med bl.a med serviceplats på ortens flygplats,  kommer också att finnas kvar under dom tre kommande åren, Detta efter att kommunen går in med ett bidrag på 6 miljoner 750,000 kronor. En annan viktigt faktor för att avtalet kunde ros i land, är att man fått SVT att skriva avtal till  dom nationella TV rättigheterna fram till 2021. Konkurrens om att få arrangera ett VM rally hårdnar allt mer för varje år, men FIA vill samtidigt öka antalet tävlingar från dagens 14 till 16 och vi har sett nya länder redan få plats i kalendern, som i år var Chile. Nästa år kommer förmodligen Japan o Kenya finnas med, men det finns fler som knackar på dörren, till ex Kanada som vill arrangera en vintertävling. I fredags (14/6) var det också meningen att FIA skulle presentera kalendern för nästa år men beslutet sköts upp till slutet av Juli.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter