Skip to content

Tänak jagar Evans

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Estländaren Ott Tänak gör som vanligt slår till i underläge. Tänak som låg på en fjärde plats efter gårdagens etapp 35,1 sekunder efter rally ledaren Sebastien Ogier , har under dagen knappat in försprånget till 29,2 när  dagens sista sträcka Street Stage Leon avverkats,  och har bara2,2 sekunder upp till andra platsen  som Elfyn Evans har haft hela dagen. Nästan samtliga förare har haft problem under dagen. Esa-pekka Lappi fick ge upp redan på första sträckan idag efter att ha kört av vägen och blev hängande. Lappi blockerade lite av sträckan så den fick strykas av säkerhetskäl. Ogier som fick punktering just på denna sträcka kunde vara nöjd eftersom sträckan fick strykas. Latvala har under dagen haft stötdämparproblem , Neuville , Sordo och Mikkelsen alla i Hyundai har hitills inte haft något bra rally efter små problem, bland annat fick Mikkelsen stoppa på Ss14 och öppna en grind på specialsträckan . Inför morgondagen står det mellan tre förare Ogier, Evans och Tänak, övriga är dryga minuten efter.Tre sträckor  kvarstår i den Mexikanska hettan, Alfaro 24,38 km som startar 16,03 imorgon söndag svensk tid, fortsätter med Ss20 Mesa Cuata 25,07 kl 17,11 och avslutas med power stage Las Minas 10,72 km kl 19,18.  Av WRC2 klassens fyra deltagare kan hemmaföraren  Benito Guerra  gå till en skön nattvila med över tre minuters ledning före Bulacia Wilkinson båda i Skoda Fabia R5.

Topp fem  efter etapp 2.

Ogier/Ingrassia  Citroen  2,57,21,4
Evans/martin  Ford   +27,0
Tänak/Järveoja Toyota  +29,2
Neuville/Gilsoul  Hyundai  +1,15,7
Meeke/Marshall Toyota ++4,37,1

 

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter