Skip to content

Ott Tänak vinner sitt första Svenska Rally

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC
Ott Tänak tog sjunde WRC seger och den första i Sverige Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotas Ott Tänak vinner sitt första svenska efter fem sträcksegrar och fenomal taktisk körning, trots problem på fredagen. Segern Svenska Rallyt är Estländarens sjätte totalt den senaste var i Turkiet 2018, Tänak lyckades även ta 5 poäng på Power stage och är därmed i VM ledning efter två deltävlingar. Svenska Rallyt var som ett VM rally dramatiskt hela vägen, Lappi, Mikkelsen, Loeb Neuville hade alla chansen att ta andra platsen innan sista sträckan Torsby 2 som också var Power Stage. Men det var finländaren Esa-Pekka Lappi som gör sitt andra start för Citroen stallet som lyckades behålla Neuville o Mikkelsen bakom sig.  Lappis andra placering är den andra för teamet av två möjliga, En bra start för Citroen som ifjol enbart hade 5 podium och en seger, året ser ut att bli lovande för Citroens och Sebastien Ogier och Lappi.  Andreas Mikkelsen lyckades inte ta tillbaka podium platsen efter att förlorat den på dagens första sträcka, Mikkelsen blev fjärde. Thierry Neuville var på en sjätte plats igår eftermiddag men lyckades klättra till en tredje plats 56,7 efter Tänak. Pontus Tidemand gjorde vad som förväntades av honom att bli inom topp 8 och plocka poäng till M-Sport.

Dela

Läs mer

Inget lyckat genrep för Lappi och Katsuta
Då antal testdagar dragits ner i år för Ralli 1...
Norskt i SM premiären
Det blev norskt dominans i Limas SM deltävling som avgjordes...
Ingen rallybåt till Svenska Rallyt
Det var i Juni förra året som Simon Johansson och...
WRC2 fokus i Rally Sweden
WRC2 har de senaste deltävlingarna väckt stort intresse med ökat...
Ole Christian Veiby förbereder VM start i Lima
Ole Christian Veiby gör sin första start i Rally SM...
Göran Bergsten inleder sin 32:e säsong när SM premiären körs
52 årige Göran Bergsten från Forshaga började sin rallykarriär som...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter