Skip to content

Mads Östberg gjorde det igen

En glad norskt ”gutt” Mads Östberg vinnare av WRC2 pro Svenska Rallyt 2019 Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Mads Östberg som var Citroën fabriksförare en del av förra året, lyckades komma till start som ”fabriksförare” för samma stal i nya klassen WRC2 pro. Och vilken Succé för den kämpande norrmannen Östberg med kartläsaren Toirsten Eriksen krossade allt motstånd och kunde vinna med över 3 minuter tillgodo på förhandsfavoriten i rallyt Kalle Rovanperä i Skoda. Kalle Rovanperä kunde trots 13 sträcksegrar inte finländaren rå på norrmannen. Det blev även norsk seger i WRC2 klassen genom Ole Christian Veiby som i årets svenska rally startade för Volkswagen Bauhus Dealer team som drivs av Kristofferson Motorsport där av Johan Kristofferson som även han fanns med i startfältet men kunde inte rå på sin norske teamkollega. Ole Christian vann med nästan tre minuters marginal till tvåan Emil Lindholm Finland även han en Volkswagen Polo R5 i Printsports färger.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter