Skip to content

Lappi jagar Mikkelsen i en händeslserik eftermiddag

Finländaren Esa-Pekka Lappi Citroën har 1,9 sekunder upp till andra platsen och norrmannen Andreas Mikkelsen, Ott Tänak har en komfortabel ledning med drygt 50 sekunder inför lördagens två sista sträckor, Superspecialen på Färjestads Travbana och avslutande Torsby Sprint KL 19,30 ikväll. Dagens tre eftermiddagssträckor var händelserik precis som hela rallyt varit. Jari-Matti Latvala hittade en snövall och tappade minuter, Thierry Neuville snurrade ett helt varv efter även han hittat snövall men kunde makalöst komma igång direkt och tappade någon sekund, Finländaren Teemu Suninen fick ett kast efter en snövalltutch och kastades mot ett träd som tog halva bakre del på Forden allt detta hände på Vargåsen 2 som var SS14. Sebastien Ogier använder taktik igen som han brukar för att förbättra startpositionen inför morgondagen, taktiken stannade 15 minuter innan ss12 och drog på sig drygt 2 minuter straffsekunder. Pontus Tidemand i sin Ford WRC kör stabilt o säkert och ligger på en nionde. I JWRC var Dennis Rådström i en ledning med drygt minuten innan allt tog slut på SS13, drivaxelbrott som orsakade avåkning. Dennis räknar dock med omstart imorgon. Men för svensk del är det fortfarande svenskt i toppen genom Tom Kristensson som imponerar, det är hans första VM rally även hans första rallyt i R2 Forden. Tom har drygt 2 minuter till tvåan Estländaren Tom Pooland efter 13 körda sträckor.  WRC2 pro är Mads Östberg rally som har en ledning med drygt 3 minuter före Skodas Kalle Rovanperä, trea i klassen Gus Greensmith som vann klassen i Monte Carlo Rallyt förra månaden.  Emil Bergkvist Juniorvärldsmästare 2018 som kör i WRC2 klassen i år är på en imponerande fjärde plats i klassen, Leder gör norrmannen Ole Christian Veiby 16,8 före Jari Huttunen som tog en totalsträckseger på Torsby sträckan igår.  Johan Kristofferson har tappat på alla eftermiddagens 3 sträckor och är nu drygt 2 minuter efter Veiby.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter